MyFitness

MyFitness Personaaltreener Kaspar Nisu

Personaaltreener Kaspar ja tema klient Romet räägivad, kuidas on seotud rallisport ja jõutreening ning kuidas on kulgenud nende treeningteekond.

Kuidas leidsid tee personaaltreeneri juurde?

Võitsin selle aasta alguses ühe FIA poolt korraldatud noorte ralliprogrammi, mis annab mulle võimaluse osaleda nende poolt korraldatud treeningaastal. Selle sees on kuus rallit ja hulga muid tegevusi. Kui suudan ennast heast küljest näidata ja aasta lõpus valituks osutun, siis võib see “stipendium” ulatuda lausa aastani 2026. See on ka põhjus, miks personaaltreenerit otsima hakkasin. Kui suutsin endale sellise võimaluse kätte mängida, siis enam juhuse hooleks midagi jätta ei soovi ja plaan on teha asja nii professionaalselt kui võimalik. Internetis erinevate personaaltreenerite profiile lugedes jäi Kaspari oma silma, sest ta tõi välja oma kire vastupidavusalade ja jõutreeningute ühendamise vastu. Teatavasti pole rallispordis olulised ainuüksi jõunumbrid või lihasmassi kasvatamine, pigem keha üldine vastupidavus ja võimekus pikalt ja efektiivselt tegutseda.

MyFitness Personaaltreener Kaspar Nisu

Millised olid Sinu eelnevad hirmud ja eelarvamused seoses personaalitreeninguga?

Hirme personaaltreeningu endaga seoses ehk ei olnudki. Kui siis ainult väike kartus, et see teenus võib maksta hingehinda. Õnneks see hirm ei olnud seda väärt.

Nimeta kolm asjaolu/mõtet, mida just personaaltreening on Sulle andnud.

  1. Struktuuri ja loogika, mille järgi trenni teha. Varasemalt hoidsin ennast samuti liikumises, kuid kogu tegevus oli struktuurita ja mingit loogikat selles polnud. Kui tead, mida tegema pead, on endal ka parem ja kindlam tunne.
  2. Eesmärgi ja motivatsiooni. Varem trenni tehes oli ainsaks eesmärgiks ennast mingilgi määral vormis hoida ja sellest ehk mingit naudingutki saada. Nüüd on mul nii füüsiliste näitajate, enda arengu kui ka rallispordi suhtes kindel eesmärk midagi saavutada, mis annab tohutult motivatsiooni endast maksimumi anda.
  3. Rahulolu. Päeva lõpuks on oluline, et liiguksid sinna suunas, kuhu oled suuna võtnud. Ja kui on näha, et see toimub, siis tekitab see minus rahulolu. 

Kellele ja miks võiks personaaltreening enim sobida?

Minu arvates pole olemas kindlat rühma või gruppi, kellele see võiks sobida. Personaaltreening sobib nii alustajale, harrastussportlasele kui ka professionaalsele sportlasele. Suure tõenäosusega on nende rühmade eesmärgid ja treeningud lihtsalt väga erinevad.

Usun, et kui on olemas inimesed, kes enda ala tunnevad ja teavad, siis pole ise mõtet jalgratast leiutama hakata. 


Kaspar, kuidas Sinu klient Sinu juurde trenni tuli? Kirjelda pikemalt Sinu ja tema vahelist koostööd ja selle algust.

Sain Rometilt suve lõpus e-kirja, kus ta mainis oma eesmärki rallispordis. Kuna erinevate spordialade ja jõutreeningute ühendamine on minu kirg, siis ei pidanud Romet mu vastust pikalt ootama. Kohtusime juba järgmisel päeval kohvikus, et arutada, kuidas saame ühisest koostööst maksimumi võtta. Koostasin Rometile rallispordi kalendrit arvestades treeningtsüklilise jaotuse ja seadsime igale tsüklile kindlad eesmärgid. Edaspidi oleme regulaarselt kohtunud trennis. Vastavalt mõlema graafikule, treenib Romet nii iseseivalt kui ka koos minuga.

MyFitness Personaaltreener Kaspar Nisu

Milline näeb välja teie kõige klassikalisem personaaltreening?

Kohtume Rometiga trennis siis, kui soovime tuua treeningutesse uusi nüansse. Selleks võib olla uute harjutuste lisamine või olemasolevate harjutuste tehnilise soorituse parandamine. Kuna oleme mõlemad rallist teadlikud (mina fännina ja Romet sõitjana), siis on meil trennis alati fun (lõbus) ja ühiseid jututeemasid palju. Lisaks on meil mõlemal kirg ühiste sportlike tegevuste vastu, milleks on suusatamine, jooks ja jalgrattasõit. Arutame tihti, milliseid alasid saame oma treeningute mitmekesistamisel edukalt rakendada. 

Treeningkava ülesseehitus – treenite koos või iseseisvalt? Miks taoline lähenemine? 

Kuna rallisportlase võistlusnädalavahetused on pikad ja kurnavad, siis erineb meie treening palju klassikalise fitnessiga tegeleja omast. Treeningplaani ülesehitusel on olulisel kohal kardiovaskulaarse vastupidavuse ja lihasvastupidavuse arendamine. Rometi jõutreening keskendub paljuski funktsionaalse jõu arendamisesse. Meie eesmärk on olla vastupidav ebamugavates tingimustes, mida rallisport nõuab ning olla värske ja laetud lühiajaliseks maksimaalseks pingutuseks, mida nõuavad kiiruskatsed.     

Nimeta mõni naljakas või ebatavaline seik seoses personaaltreeninguga? 

Ma nimetan müüdi, mida oma klientidelt, kes esimest korda personaaltreeningule tulevad, tihti kuulen. See kõlab umbes nii: “Ole mu vastu hell!” või “Ära mind, palun, ära tapa!”. Millegipärast on inimestel arvamus, et hea treening peab olema karm ja see tekitab teatavat ärevust ka personaaltreeningule tulles. Lõpetan aga positiivselt.

Enamasti kuulen trenni lõpus kliendilt, kes esimest korda trennis käis, umbes midagi sellist: “Ma ei arvanud, et jõutreening võib nii mõnus olla!” või “Ei olnudki nii raske, kui ma arvasin!”. 

3 soovitust inimestele, kes kardavad jõusaali või personaaltreeneri juurde tulla: 

  1. Treener on inimene, kes tunneb suurimat rõõmu, kui saab kliendi elu paremaks muuta – pöördu tema poole julgelt, sest ükski Sinu treeninguid puudutav küsimus pole vale ega kohatu.
  2. Kõik, kes jõusaalis treenivad, keskenduvad enamjaolt endale ja nad ei vaata, et Sa oled sinna “ära eksinud”. Vaata saalis ringi: 9 inimest 10-st on seal kõrvaklappidega ja täielikult keskendunud enda sooritusele.
  3. Kaasa treener juba treeningutega alustamise algfaasis. Nii väldid vale tehnikaga harjutuste sooritamist ja sellega harjumist. Treeneri nõuannete järgi treenimisel saavutad endale seatud eesmärgid oluliselt kiiremini. Vali künkliku kruusatee asemel sirge kiirtee!

MyFitness Personaaltreener Kaspar Nisu

Kaspar Nisu, personaaltreener

Kaspari kirg on vastupidavusalade ja jõutreeningute harmooniline ühendamine. Spordientusiastina on ta läbinud jooksu-, ratta-, suusa- ja rulluisumaratone. Kaspar omab Eesti Olümpiakomitee poolt välja antavat kulturismi ja fitnessi eriala kutsetunnistust.

Ta mainib, et suurima rahulolu toovad talle kliendid, kes saavutavad tema käe all soovitud tulemusi. Kaspar ei anna mitte ainult treeningu alast nõu, vaid aitab läbi treeningprotsessi suunata inimesed vaimselt ja füüsiliselt tervislikuma elustiili poole.

Kui soovid oma teekonnale värsket starti, võta julgelt Kaspariga ühendust e-maili teel kaspar@kasparnisu.ee ja jälgi tema tegemisi Instagramis või kodulehel.

Algus on vaid ühe sammu kaugusel!

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

 

*Luban AS´il My Fitness mulle saadetavates e-kirjades kasutada jälgimispiksleid allolevatel eesmärkidel:
1. Kvantitatiivse info kogumise analüütilisel eesmärgil, hindamaks millise sisuga e-kirjad inimesi huvitavad, et vastavalt sellele kujundada e-kirjade sisu.
2. Kinnitamaks e-kirja kättesaamist, tõendamaks võimaliku vaidluse korral, kas isik on e-kirjas sisalduva info kätte saanud või mitte.

Tutvu meie privaatsusteatega.

Sulge

Logi sisse

Ei ole veel liige? Liitu!

Unustasid salasõna?