MyFitness

Selle aasta treeninghitt

Kadri Paat, MyFitnessi jõusaali- ja personaaltreeningute juht. MOVE by MyFitness 2019/2020

Sel aastal on inimesed haaratud mitmekülgsest kogukeha treeningust ehk CrossTraining’ust. Meelelahutuslik, põnev ja kaasahaarav treeningtund parandab vastupidavust, töövõimet ja üleüldist kehalist vormi. Sarnaselt ringtreeninguga õpitakse tunnis treeneri järelevalve all vajalikke jõuharjutusi ning neid õigesti tegema. Motiveeriv kasutegur on ka meeskonnatunde tekkimisel, misläbi võib endale tunnis uusi treeningsõpru leida, kellega koos ühiste eesmärkide nimel edasi liikuda.

Rahuldus silmaga nähtavast arengust

CrossTraining sobib väga hästi inimestele, kes tahavad oma treeningtulemusi mõõta ja sportlikes saavutustes nähtavalt edasi areneda. Näiteks, kui suudate esimeses tunnis teha 8 kg sangpommiga 10 kükki, siis kümnendas trennis võite suuta juba 16 kg raskusega 12 kükki teha. Eelnev treeningkogemus ei ole oluline. See sobib ka alles kehalise aktiivsuse ja treeninguga sinasõbraks saajale, sest tunnis on võimalus valida nii algaja, edasijõudnu kui ka sportlase tasemele mõeldud raskusastmete vahel. Areng sõltub igal juhul treenija järjepidevusest ja individuaalsetest eripäradest. Kindlasti tasub aga treenerit teavitada varasematest vigastustest või muudest terviseprobleemidest, et oleks võimalik leida sobivaimad harjutused ning mitte kehale liiga teha.

Treening koosneb ülesehituselt mitmest osast. Tund algab lõbusa ja mängulise soojendusega. Sellele järgneb koordinatsiooni arendav ning erinevaid lihasgruppe stimuleeriv jõutreening. Põhiosa ehk workout of the day (WOD) arendab jõudu ja vastupidavust ning on iga kord erinev, et treening ei muutuks üksluiseks ka regulaarsetele osalejatele. Tunni lõpetavad kerged ja lõõgastavad liikuvusharjutused ning venitus.

Motivatsioon meeskonnavaimust

CrossTraining tekitab väga mõnusa meeskonnatunde ja loob sideme kõiki tunnis osalejate vahel. Üksteist julgustatakse ja innustatakse, mis on üks selle treeningu toredamaid aspekte. See ühendab ka alles alustava ja juba edasijõudnud treenija teineteise innustamise ja motiveerimise kaudu. Võitjad on kõik, kes annavad endast parima.

Lisaks saavad osalejad vabatahtlikult igal treeningul oma tulemused tahvlile kirja panna. Nii ei unune ära eelmise trenni saavutuses ja igas järgmises trennis saab juba „eelmise trenni minast“ paremaid tulemusi teha. Keda iseendaga võistlemine ei motiveeri, saab võrrelda oma tulemusi ka teiste osalejate tulemustega, luues nii mõnusa meeskondliku võistlusmomendi ja üksteise tunnustamise õhkkonna. Muidugi võib oma tulemused tunni lõpuks ka telefoni või treeningpäevikusse kirja panna, et siis ise iganädalaselt või koos personaaltreeneriga oma tulemusi mõõta.

CrosTraining tunnid toimuvad Lätis Zolitude ja Alfa klubides. Eestis leiab neid Tallinna Rävala, Linnamäe, Viru ja Viimsi klubi ning Tartu Annelinna klubi tunniplaanidest. Suurim CrossTraining’u „kodu“ on aga Rocca al Mare klubi, kus avati selle jaoks aasta alguses uus ja võimas treeningala, mille mitmekesiste treeningvahendite hulgast ei puudu ka näiteks ronimissein.

Meie rühmatreeningud

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

 

*Luban AS´il My Fitness mulle saadetavates e-kirjades kasutada jälgimispiksleid allolevatel eesmärkidel:
1. Kvantitatiivse info kogumise analüütilisel eesmärgil, hindamaks millise sisuga e-kirjad inimesi huvitavad, et vastavalt sellele kujundada e-kirjade sisu.
2. Kinnitamaks e-kirja kättesaamist, tõendamaks võimaliku vaidluse korral, kas isik on e-kirjas sisalduva info kätte saanud või mitte.

Tutvu meie privaatsusteatega.

Sulge

Logi sisse

Ei ole veel liige? Liitu!

Unustasid salasõna?