MyFitness

5 siirast nõuannet, kuidas oma kaalulangetuse teekond edukamaks muuta!

Personaaltreener Aleksandra Laer

Sulle võib tunduda, et kaalulangetamisel on oma kindlad reeglid – treeningkavad, „õiged“ korduste arvud või raskused. Võid mõelda, et kaalu saab alandada kindla dieedi või kaloraažiga. Kõigil neil on oluline roll, aga mina soovitan Sul alustada kindlast plaanist, millega oma teekonda alustada. Annan Sulle 5 siirast nõuannet, kuidas oma teekond edukamaks muuta.

1. Mõtle MIKS Sa tegelikult soovid kaalu langetada. Mis on sinu eesmärk?

Soovitan Sul alustada rahulikult, istu maha ja ole iseendaga aus. Miks Sa soovid kaalu langetada? Miks see on Sinu jaoks oluline? Mida Sinu joaks tegelikult soovitud kaalunumber tähendab? Kujutle, millisena Sa tahaksid ennast näha ja kuhu tahaksid jõuda? Lisaks füüsilisele poolele on oluline ka see, kuidas kogu teekond enda jaoks hoida tervislik ning elurõõmus.

2. Ära looda puhtalt motivatsioonile.

Motivatsioon on loomult väga kõikuv, oma olemuselt lausa ebakindel! Ühel päeval seda on, teisel päeval jälle mitte üldse. Mõtle asjad enda jaoks läbi ning valmista end ette. Võta lahti oma märkmik ja vaata, kuhu saaksid mahutada oma treeningud ja broneeri endale iganädalased liikumisminutid. Otsused oma elu ja aja üle on Sinu enda teha. On hetki, kui meil on tõesti väga kiire, tegemised ja kohustused võtavad kogu aja. Teisipidi ehk ei ole asi ajas, vaid hoopis selles, et me lihtsalt ei tea/ei oska/ei julge teha esimest sammu…?

Antud takistavad tegurid tuleks üle vaadata, sest neile on kindlasti võimalik leida lahendus. Palu abi tööga ja/või lastega, leia julgustust esimesteks treeninguteks. Leia aega mõtlemaks läbi oma toitumineharjumused, kas need toetavad Sinu uut teekonda?

3. Leie endale meelepärane tegevus.

Trenn ei tohiks olla piinarikas kogemus. Soovitud tulemusteni jõuab ka meeldivaid tegevusi tehes. Sinu jaoks võib meelistegevus olla jõusaalis käimine, mõni rühmatreening, tantsimine, ujumine, jalutamine. Esmatähtis on see, et tõstad oma kehalise aktiivsuse lisamisega enda ellu. Kaotatud kalorite hulk ja liikumise loomus ei ole kohe esmatähtsad. Tähtis on see, et treeniksid regulaarselt.

4. Leia endale tugi.

Leia inimene, kes toetada Sind eesmärkide saavutamise teekonnal. Tead ise kõige paremini, mis töötab: professionaalset nõuanded, range treeneri kontroll, sõbralikku ja toetavat sõna või kedagi, kes käiks koos Sinuga trennis! Peamine, et Sul oleks tugi, kelle poole pöörduda ja kellele loota saaksid oma “nõrkadel hetkedel”. Sa oled palju rohkemaks võimeline, sea oma sammud eesmärgi poole, usu endasse ja luba teistel inimestel end aidata!

5. Ära aja taga kiireid tulemusi.

Muudatused nõuavad aega ja soovitud tulemus on kindlasti seda aega väärt. Lühiajalised dieedid ja väljakutsed õpetavad Sind, kuidas kaotada kaalu lühikese ajaga, kuid kahjuks ei õpeta need, kuidas olla jätkusuutlikult terve ja sportlik igapäevaelus. Elu ei ole alati ideaalne ja ei tasu oodata ideaalseid tingimusi, et treenimisega alustada (nt. nädalavahetus, puhkus, “siis kui projekt läbi saab” jne). Sinu eesmärk peaks tuginema tervislikel eluviisidel ja ühilduma igapäevaeluga. Tähtis, et neist suudaksid neist kinni pidada ka keerulisematel aegadel. Kui suudad teostada vähemalt 80% oma plaanist, siis oled juba võitnud, oled muutunud oma eluviisi! Väikesed järjepidevad tegevused viivad eesmärkideni, kindlasti aga mitte kiired “imedieedid”.

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

 

*Luban AS´il My Fitness mulle saadetavates e-kirjades kasutada jälgimispiksleid allolevatel eesmärkidel:
1. Kvantitatiivse info kogumise analüütilisel eesmärgil, hindamaks millise sisuga e-kirjad inimesi huvitavad, et vastavalt sellele kujundada e-kirjade sisu.
2. Kinnitamaks e-kirja kättesaamist, tõendamaks võimaliku vaidluse korral, kas isik on e-kirjas sisalduva info kätte saanud või mitte.

Tutvu meie privaatsusteatega.

Sulge

Logi sisse

Ei ole veel liige? Liitu!

Unustasid salasõna?