MyFitness

Aktiivse eluviisi juures on olulisel kohal toitumine. Mõistagi võib süüa kõike head ja paremat ning hea füüsilise vormi nimel ei pea äärmustesse laskuma. Samas on põnev teada, millised võiksid olla meie toidulaual tervislikud alternatiivid, kuidas oma lemmikroogasid teise nurga alt teha ja veelgi rohkem maitseelamusi pakkuda!

Sel nädalal jagame ideid, kuidas kasutada erinevates toitudes lillkapsast. Lillkapsast on kasulik süüa, sest selles ristõieliste perekonda kuuluvas köögiviljas on rikkalikult mineraalaineid, vitamiine, kiudaineid jpm. Suur kiudainete sisaldus aitab kaasa seedetegevusele ning seetõttu sobib lillkapsas hästi söömiseks ka näiteks kehakaalu alandada soovivale inimesele.

Kapsaliste perekond üldiselt ongi madala kalorsusega, kuid nad on head kõhutäitjad – nii et söö palju jaksad! Lihtsaim viis lillkapsast süüa on toorena. Nii saame sellest aedviljast ka rohkelt C-vitamiini. Lillkapsast kuumtöödeldus saab aga  valmistada väga põnevaid roogasid. Kas oled näiteks valmistanud lillkapsariisi või pitsapõhja?

Lillkapsast “riisi” tegemine on äärmiselt kerge! Tuleb lihtsalt lillkapsas riivida ning vokkida kuumal pannil. Kindlasti soovitame kasutada maitsestamiseks ohtralt peeneks hakitud küüslauku ja meelepärast maitserohelist. Meie serveerisime oma lillkapsariisi vürtsika läätsekarriga, kuid suurepäraselt sobib see lisandiks ka näiteks klassikalisele hakklihakastmele. Lase julgelt oma fantaasial lennata ning proovi uusi maitseid.

Teine nipp, kuidas lillkapsas oma toidulaual ahvatlevaks valmistada on teha sellest pitsale põhi! Selleks on vaja ainult lillkapsast ja muna. Just, Sa lugesid õigesti. Ei mingit jahu, rasva ega pärmi. Ühe ümmarguse 28 cm läbimõõduga pitsa põhja valmistamiseks vajad:

  • 350g riivitud lillkapsast
  • 1 muna
  • Pisut soola

Pitsapõhja valmistamine: Sega riivitud lillkapsas ja lahti klopitud muna hoolikalt läbi ning maitsesta. Aseta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi kätega ühtlaseks kihiks. Küpseta 200* juures 20-30 minutit. Põhja ääred ja pealispind võiksid olla kaunilt kuldsed. Kui põhi on valmis, siis laota peale oma lemmik pitsakatte materjal ja pane kogu roog uuesti natukeseks ajaks ahju! Meie katsime oma pitsapõhja naturaalse tomatipasta, küüslaugu-, chilli-, tomati- ja paprikaviiludega ning lisasime ka oliive ja päikesekuivatud tomateid. Õige pisut raputasime peale riivitud juustu.

Tervislik toit on maitsev!


Katriina Pärnpuu

Head ja maitsvat toitu olen armastanud valmistada nii kaua, kui mäletan. Sügavama tähenduse toidu mõjust organismile sain õppides toitumisnõustajaks. See oli väga silmiavav periood ja minus kasvas soov jagada ka teistele teadmisi, mida ise olin saanud. Tänases maailmas on äärmiselt tähtis, et oskaksime oma söögikvaliteeti hinnata. Loodan väga, et saan pisut teid inspireerida ja teha toiduvalikute tegemise lihtsamaks kõigile neile, kes seda soovivad.

Maitsvaid retsepte ja soovitusi leiad Katriina Facebooki  ja Instagrami lehelt.

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

 

Tutvu meie privaatsusteatega.

Sulge

Logi sisse

Ei ole veel liige? Liitu!

Unustasid salasõna?

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?