MyFitness

ryhm1

Fotod: Urmas Kamdron, Indrek Kaing

Suur ehmatus on möödas. Kaal hakkab taas vaikselt aga siiski kindlalt langema. Seda ilusat 85 kg numbrit pole ammu näinud. Nagu eelmisel korral sai räägitud, toimub rasvapõletusega paralleelselt lihasmassi kasv ning sealt ka kaalu kaotamise pidurdumine või suisa kasv. Teeme Kaspariga jätkuvalt HIIT trenne vaheldumisi jõutrennidega. See on füüsiliselt ja vaimselt mõnus vaheldus ja täidab erinevaid eesmärke. Üks siis põletab rasva ja teine kasvatab lihast. Hakkasin nüüd lisaks neile veel ka MyFitnessi rühmatreeningutes käima. Minu kõige esimene rühmatreening spordisaalis oli väga lõbus. Selleks korraks valisin MyFitnessi Solarise saalis treeningu “Kõht-selg-tuhar”. Treening oli hoogne ja mõne minutiga hakkas higi lakkamatult voolama. Kõige toredam oli see, et treener märkas mu koormust ja reageeris kohe, pakkudes mulle vahele lihtsamaid versioone neist harjutustest. Tähtis oli, et ma jõu puudumise tõttu seisma ei jääks. Ehk siis ka olematu võhmaga arvestatakse sinuga ning aidatakse kaasa. Minu imestuseks oli pooled tüdrukud trenni lõpus sama nägu nagu alguses, nagu polekski meeletut trenni olnud. Aga nad olid ka väga treenitud kehadega ja heas vormis, mida ilmselt hoidmas käiaksegi. Pärast sellise intensiivsusega trenni on tark end tagasi venitada. Kaspar õpetas mulle neli erinevat venitust, mille kõik fotod ja kirjeldused leiab blogist. Kuuldavasti käib mehi neis rühmatrennides vähe, kui üldse. Seekord oli saalis minuga kokku 3 meest, mis olevat hea tulemus. Julgustan kindlasti mehi MyFitnessi rühmatreeningutesse tulema. Ei ole see midagi “plikade võimlemine” – katsu ühes trennis hakkama saada ja siis mõtled uuesti. See lisategevus eelnevale annab taaskord uut inspiratsiooni, mis ei lase treeninguid monotoonseks muutuda. Plaanis on jupi kaupa KÕIK erinevad MyFitnessi treeningud läbi proovida ja muljed ka teile jagada.

Kui ma eelmine kord läksin jutuga mere suunas, et süüa kergemaid toite, siis otsusasin sellega ka jätkata. Seekord võtsin ette koha. Ilus ja õrn valge kala. Tegin sellega suisa kaks rooga. Esimeseks praadisin fileed või ja õli seguga ning praadimisjääkidest tegin sidruni ja meega super maitsva kastme. Teiseks tegin abikaasa retseptiraamatust täiesti geniaalse roosa kalasupi. Mõlemad retseptid täispikkuses ka siin blogis.

Kuna lihaste kasvatamisel on valkude osa tähtis, siis olen kommikusöökide osas võtnud eesmärgiks süüa kaks muna. Seda siis kas keedetult, pošeeritult või praetult. Mu eriliseks lemmikuks on saanud munapuder, mida õppisin õigesti tegema alles eelmisel aastal. Trikk on kasutada madalat kuumust, korralik tükk võid ning siis klopitud muna spaatliga pidevalt töödeldes kuni näed ära selle piiripealse tahenemise ning siis kohe taldrikule ning pisut soola-pipart peale. Seda ei tasu üldse üle lasta. See õrn muna on jumalik. Omlett tomati ja basiilikuga on mu teine lemmik. Soe tomat hommikusöögi juurde sobib alati.

  1. Alaselja lõdvestus peale trenni või pikalt sundasendis olles. Ürita palli peal ennast täiesti lõdvaks lasta, hinga sügavalt sisse ja välja.

  2. Küünarnukid enda alla ja vaade üles. Puusa maas hoides keera õlad taha ning lase kõht lõdvaks.
  3. Astu piisavalt pikk samm taha, et saaksid puusast ette vajuda ning tasakaalu säilitada. Siruta käed üle pea ja suru taha kuni tunned kõhupiirkonnas venitust.
  4. Tekita põlve piisav nurk, et saaksid haarata ümber jalgade. Suru selg küüru ning naudi venitust.

 

Krõbeda nahaga praetud koha filee

  • 2 sibulat – tükeldatult – kuumuta vähese õliga poti põhjas kuldseks
  • 4 keskmist kartulit – suuremat sorti suupäraste tükkidena – lisa potti
  • 7 dl vett – vala potti
  • 1 dl kohvikoort (või piima) – vala potti
  • 1 puljongikuubik (köögivilja v kala v kana) – poeta juurde
  • 1-1,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 2-3 loorberilehte –
  • 2 küüslauguküünt – pressitult – lisa maitseained puljongile

Lase keeda ca 5-10 minutit kuni kartul on poolpehme.

  • 400 gr valge kala fileed (tursk, koha vms) – suuremat sorti suupäraste tükkidena – lisa supile

Lase keeda paar minutit. Kui kartul on juba pehme, lisa:

  • 200 gr väikseid krevette
  • 1 spl kanget tomatipüreed
  • jahvatatud musta pipart
  • Kuumuta natuke aega ja serveeri.

 

  • Mul oli suurema kala fileed ca 450g tk.
  • 2spl õli
  • 1spl taluvõid
  • Pipart, sidurnit ja 1teelusikatäis mett.

Vaata kala üle, et soomused oleks puhastatud ja luud välja pinnitud.
Lõika fileest ca 5-6 cm laiused portsjonid. Lõika igale tükile naha poolt kergelt 2 õrna triipu keskosale, see aitab kaasa praadimisel. Raputa mõlemale poolele pisut meresoola. Ära liiga palju soola pane, tapab kala maitse ära. Selleks, et saavutada kala krõbe super maitsev nahk, tuleb protsessi alustada külma panniga!!! Vala pannile ca 2 spl õli ning aseta pannile kalad nahk allapoole. Olenevalt panni ja kala suurusest arvan, et üle 4 tk pole hea mõte. Pigem 2-3 korraga. Kasuta pliidil kuumust pisut üle keskmise (mul nupukettal 6 numbrit ja teen nr 4 peal). Ole koguaeg pliidi juures. Sa näed ja kuuled, kuidas pann kuumeneb ning kala hakkab vaikselt särisema. Nüüd on aeg lisada või. Liiguta panni edasi-tagasi veendumaks, et kala pole pannil kinni, vaid liigub. Särisemise algusest ca 3 minuti pärast piilu pannilabidaga õrnalt tõstes ühe kala alla, et kas nahk on pruunistunud ja kuldne. Ära tumepruuniks lase. Vaata oma silmaga, et oleks ilus kuldne pruunikas. Nüüd tõsta kala õrnalt umber ning lase veel ca 3 minutit praadida. Kui sulle tundub, et kuumus on liiga kõrge, keera samm vähemaks. Väiksema kala puhul läheb aega isegi vähem. Vahepeal void korraks tõsta panni serva, et või ja õli segu voolaks serva ning saaksid seda lusikaga kala nahale kasta. Kasta igat tükki 2-3 korda. Hoia silm peal ja kui näed, et kala lihaosa ei ole enam läbikumav vaid küps, tõsta kala pannilt  taldrikule. Kui serveerimiseni on veel aega, pane teine taldrik tagurpidi peale. Pannile jäänud või ja õli segust saad teha mõnusa kastme. Kui näed, et või on pruunistunud, pigista/vala pannile ca poole keskmise suurusega sidruni mahl ning lisa teelusikatäis mett. Sega see kiirelt ühtlaseks kastmeks. Maitse ja veendu, et soovid seda kalale või praelisandile valada. Kalale keera pipraveskist õige pisut pipart enne serveerimist.
Head nautimist!

 

Sulge

MyFitness uudiskiri

Liitu MyFitnessi uudiskirjaga ja oled alati kursis meie uuemate treeningute, klubi uudiste ja koostööpartnerite heade pakkumistega!

Sulge

Unustasid salasõna?